top of page

O societate comerciala isi poate deschide puncte de lucru in momentul infiintarii ei, precum si dupa acest moment. Deschiderea unui punct de lucru (sau a mai multora) dupa etapa infiintarii firmei se realizeaza prin introducerea si inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului privind inregistrarea si autorizarea de puncte de lucru.


La demararea procedurii, sau la un moment intermediar pe parcursul intocmirii dosarului, este nevoie de prezenta asociatului/asociatilor, a stampilei societatii si de copii ale tuturor actelor societatii comerciale.


Dupa deschiderea punctului de lucru (adica dupa ce au fost eliberate documentele referitoare la acest lucru de catre Registrul Comertului), punctul de lucru trebuie declarat la Administratia Financiara in raza careia va aflati cu sediul social al societatii. Aceasta se va face in termen de 30 de zile.


Daca punctul de lucru are mai mult de 5 angajati, este vorba de un sediu secundar ce va trebui declarat si la Administratia Financiara in raza careia se afla sediul social al societatii si la Administratia Financiara in raza careia se afla sediul secundar (adica punctul de lucru). In caz contrar, pentru neinregistrarea sediului secundar, legea privind finantelle publice locale prevede sanctionarea cu amenda de la 3.000 la 5.000 lei.


Daca doriti sa inregistrati mai multe mentiuni prin acelasi dosar, beneficiati de o REDUCERE de 50% din valoarea onorariului fiecarei mentiuni mai ieftine.

Acte necesare 
 

Pentru inregistrarea mentiunii privind deschiderea de puncte de lucru si autorizarea activitatilor, aveti nevoie de urmatoarele documente:

  • Copie dupa contractul de spatiu - pentru locatia in care se va afla punctul de lucru (cu datele de identificare ale proprietarilor).
  • In situatia in care veti inchiria un imobil, de la o persoana fizica, pentru punctul de lucru, este necesar Contractul de Inchiriere vizat de Administratia Finantelor Publice. Daca veti inchiria de la o persoana juridica, vom avea nevoie si de o copie a titlului de proprietate sau de administrare a respectivului imobil.
  • Dosarul se va completa cu:
    • Hotararea Adunarii Generale,
    • Act Aditional/Decizie Asociat Unic,
    • Delegatie (toate redactate de catre noi),
    • Contractul de Comodat - daca este cazul (redactat de catre noi),
    • Adeverinta Acord Asociatie de Propietari pentru spatiul in care doriti sa deschideti punctul de lucru - daca este cazul (redactata de catre noi).

Termenul pentru un astfel de demers este de 5-10 zile (pentru Bucuresti si Ilfov) din momentul in care dosarul este complet, respectiv de 15-25 de zile pentru restul judetelor tarii.

 

bottom of page